news

NEWS

EEN STUKJE ITALIË IN AMSTERDAM

WWW.FRANSKA.NL/
Zodra we zondagmiddag Casa Sabatelli op de Amsterdamse Kinkerstraat binnenstappen, wanen we ons in Italië. Als we eigenaar Michele aanspreken, begint hij zich meteen hevig te verontschuldigen. Hij moet eerst even zijn ouders, die zojuist zijn overgekomen uit zijn geboortestreek Puglia, wegwijs maken in de stad. Maar een uurtje later komt hij bij ons aan tafel zitten, om aan een bevlogen verhaal over oude graanrassen te beginnen. Zijn vader haalt hij er ook bij. En zo komt het dat we in een geanimeerd gesprek verzeild raken. Over de pastafabriek van de familie, over hun pasta, die minder gluten bevat dan normaal en daardoor veel gezonder is, over de drogere gronden bij Foggia, waar de graansoorten zo goed gedijen, over orecchiette…. Je kunt Italianen geen groter plezier doen dan belangstelling te tonen voor hun eetcultuur, dat bewijzen Michele en zijn vader maar weer eens.Samen met zijn broer Mattia werkt Michele in het bedrijf van hun vader in het Zuid-Italiaanse Castellana Grotte, niet ver van Bari. Nu ze ook hun eigen pastazaak in Amsterdam zijn begonnen, verdelen ze hun tijd tussen Nederland en Italië. In het fris ingerichte pandje aan de Kinkerstraat staan de pakken pasta van het eigen merk keurig op een rij uitgestald in de hoge wandkasten. Op de menukaart staan wat antipasti, maar het draait hier natuurlijk om de pasta’s, die elk met een stuk of drie verschillende sauzen besteld kunnen worden. Denk: orecchiette met rustieke tomatensaus, spaghetti met basilicumpesto of panciotti (een soort ravioli) met boter en salie. Wij gaan vandaag voor de pasta van de week: een koude pastasalade met verse tomaat en ricotta. Authentiek, goede bite en heerlijk van smaak – een gerecht om bij weg te dromen naar een zomer in Puglia.Als er even later een groot Italiaans gezelschap compleet met kleine kinderen aan een lange tafel aanschuift voor de zondagse lunch, weten we het helemáál zeker: dit is Zuid-Italië. Een stukje Zuid-Italië in Amsterdam.

EAT FRESH ITALIAN PASTA AT CASA SABATELLI AMSTERDAM

WWW.YOURLITTLEBLACKBOOK.ME
Casa Sabatelli Amsterdam is a new pasta hotspot on the Kinkerstraat in Amsterdam West. Hmmm, pasta is one of my favorite dishes! Actually, the Italian cuisine is by far a WINNER for me! I could eat pasta, risotto, and tiramisu every night and I wouldn’t mind at all. I think I’ll eat at Casa Sabatelli Amsterdam quite often on my way home from work. A nice addition to the neighborhood if you ask me! It’s also a nice change when I don’t feel like cooking and usually order dim sum 😉

AN ITALIAN RESTAURANT RUN BY ITALIANS

Michele Sabatelli, a real Italian, visited Amsterdam around four years ago. He couldn’t really find an Italian restaurant where you could eat tasty and authentic pasta. And that’s where Casa Sabatelli was born! Sabatelli and his staff are from Puglia, couldn’t be more Italian right?! Sabatelli’s father started a pasta factory and a little store where they sell the most delicious pastas and sauces, years ago, in 1975. Running a restaurant in Italy is difficult, so that’s why Sabatelli moved to Amsterdam

RESTAURANT CASA SABATELLI

ELKE DAG OPENEN NIEUWE WINKELS, RESTAURANTS EN CAFÉS IN DE STAD. IN ONZE DAGELIJKSE RUBRIEK OPEN LEES JE EROVER. VANDAAG: CASA SABATELLI.
WWW.PAROOL.NL

Michele Sabatelli (29) kwam vier jaar geleden naar Amsterdam voor een vakantie met vrienden. Hij vond dat nergens fatsoenlijke pasta te krijgen was en besloot daarom een restaurant te openen: Casa Sabatelli.

Zijn personeel en hij komen uit ­Puglia, in het zuiden van Italië. Sabatelli’s vader begon er in 1975 een pastafabriek: Sabatelli Gastronomia. Veel te moeilijk. Naast een fabriek bezit de familie een winkel waar ze pasta en sauzen verkopen. Een restaurant was er nog niet.

Smalle Haven 2-12, 5611EJ Eindhoven | Info@casasabatelli.nl | +31 6 44579018

 

© 2018 Squisito BV | All Rights Reserved